من و اروپا

یادداشتها و خاطرات سفر اروپا

من و اروپا

یادداشتها و خاطرات سفر اروپا

سفرنامه ورسای

پنجمین روز اقامت پاریس رو برای دیدن کاخ ورسای و محله مونت ماغت کنار گذاشته بودیم. کاخ‌های ورسای به عنوان بزرگترین کاخ‌های سلطنتی جهان شناخته میشه و ورسای دارای بزرگترین مجموعه باغ‌ها و فضای سبزی است که تاکنون در جهان ساخته شده‌.
قبل از سفر، ما هم مثل خیلی ها فکر میکردیم که ورسای داخل خود پاریس قرار داره، در حالی که مجموعه باشکوه کاخ و باغ ورسای در شهر ورسای در 17 کیلومتری پاریس واقع شده و برای رسیدن به ان، قطارهای سریع السیر منطقه ای که RER نامیده میشه بهترین انتخاب به حساب میاد. روز دوم مهر 1391 که مطابق چند روز اخیر اقامت ما در اروپا هوا سرد و کاملا ابری بود ساعت 9 صبح هتل محل اقامتمون رو که فقط ده متر با نزدیکترین ایستگاه مترو (خط 11) فاصله داشت ترک کردیم و از مسئول فروش بلیط مترو که بر خلاف سایر فرانسوی ها در حد کمال انگلیسی بلد بود درخواست راهنمایی کردیم. در اکثر ایستگاههای مترو پاریس یک نفر متصدی، باجه فروش و اطلاعات رو اداره میکنه و تا اوائل شب حضور داره. این خانم خرید بلیط خط C قطار RER رو از دستگاهی که کنار باجه بود پیشنهاد داد و برای کمک بیشتر شخصا این کار رو برای ما انجام داد. ما هم با گفتن اینکه شما از هر فرانسوی دیگری بیشتر انگلیسی بلد هستید از شرمندگی در آمدیم! پس از خرید این بلیط که هر نفر رفت و برگشت 6.5 یورو هزینه داشت سوار مترو شدیم و با یک تعویض خط (11 به 8) تا ایستگاه Invalides رفتیم و در این ایستگاه با تعویض خط به کریدور RER وارد شدیم. RER C به چند زیر شاخه تقسیم میشه که شاخه C5 به Versailles-Château - Rive Gauche که در چند صد متری کاخ ورسای است منتهی میشه. دوستانی که قصد استفاده از این قطارها رو دارند حتما به چراغهایی که با توجه به زیر شاخه خط در تابلو روشن میشه دقت کنند تا در انتخاب مقصد دچار اشتباه نشوند. قطارهای RER معمولا دو طبقه اند و ضمن داشتن سرعت بیشتر در ایستگاههای کمتری توقف میکنند. قطاری که ما سوار شدیم مملو از توریستهایی بود که هدفشان دیدن ورسای با شکوه بود. ردیف کناری ما چهار خانم میانسال انگلیسی بودند که با ذوق و شوق تمام از تاریخچه خاندان لوئی حرف میزدند. به قدری اطلاعات کامل داشتند که به نظر میامد با لوئی هم نسل بودند!

RER قطار سریع السیری که پاریس رو به نواحی اطراف وصل میکنه و خط C آن به ورسای میره


مسیر پیاده ایستگاه ورسای تا ورودی کاخ با دنبال کردن خیل توریستها قابل تشخیصه، اگر زمانهای خلوت گذرتون به این شهر بیافته پس از خروج از ایستگاه و وارد شدن به سمت راست خیابان اصلی، باید تا اولین خیابان متقاطع ادامه بدید تا درب کاخ در انتهای خیابان دیده بشه. ما که روش اول رو انتخاب کرده بودیم به دنبال سایر افرادی که از قطار پیاده شده بودند حرکت کردیم و در صف طولانی ورودی کاخ ایستادیم. غافل از اینکه این صف مربوط به افراد دارای بلیط است. تازه بعذ از اینکه به اول صف رسیدیم به همراه بقیه افراد به ساختمانی قدیمی که محل فروش بلیط بود و صف بسیار شلوغی داشت هدایت شدیم. اینجا بود که افسوس نخریدن بلیط انلاین رو خوردیم و حدود یک ساعت در صف بودیم تا بلیط 25 یورویی مجموعه کاخ و باغ ورسای رو بخریم. (خرید آنلاین بلیط که قبلا در برج پیزا امتحان کرده بودیم معمولا گرانتر در میاد ولی با توجه به صرفه جویی در زمان برای برخی جاها مانند ورسای و لوور اکیدا توصیه میشه)

خانواده سلطنتی فرانسه - لوئی شانزدهم و ماری آنتوان در گوشه بالایی سمت راست که هردو به گیوتین سپرده شدند


چون پاسپورتها رو تو هتل گذاشته بودیم و اخطارهای پی در پی در خصوص کنترل ویزای بازگشت به پاریس در کاخ پخش می شد مجبور به سوال از متصدی بلیط شدیم که جواب داد این کنترل فقط برای جلوگیری از ورود دانشجویان زیر 26 سال غیر اروپایی به پاریس انجام میشه. البته ظاهرا در حد تهدید بود و هیچکونه کنترلی در زمان برگشت ندیدیم.

ماکت مجموعه ورسای

لوئی های متعدد، مجسمه ها و تابلوهای متعدد در ورسای دارند!


بخشی از داخل کاخ


باغ ورسای که از داخل کاخ عکس گرفتیم


بعد اینکه از گیت امنیتی ورود به کاخ عبور کردیم و با ممنوعیت همراه داشتن خوراکی در قسمت کاخ (باغ از این مورد مستثنی است) مواجه شدیم تمام وسایل همراهمون  رو تحویل باجه امانت دادیم. (این باجه ها مجانی هستند و در ورودی اکثر مراکز توریستی وجود دارند) با دریافت راهنمای صوتی رایگان وارد بخش اصلی کاخ شدیم. (راهنمای صوتی معمولا رایگان نیست، ولی حتما دقت کنید که مثل برخی توریستها گرینه های رایگان رو از دست ندهید) این راهنمای صوتی دز برخی قسمتها حساس به اتاق بود و مطلب مرتبط با آن پخش می شد و در سایر موارد با انتخاب شماره اتاق فایل صوتی آن پخش می شد.
در بخشهایی از فضای داخل کاخ آثاری از هنر مدرن هنرمند فرانسوی-پرتغالی گذاشته شده بود. اولین بار بود که آثار یک هنرمند زن در ورسای ارائه میشد. علیرغم جذابیت و خلاقیتی که برخی کارها داشتند، از دید ما این نوع نمایشگاه، تناسبی با یک اثر تاریخی نداشت. حتی در خبرهای فارسی هم شکایت نواده لوئی از یک هنرمند ژاپنی که چنین آثاری رو قبلا در ورسای ارائه داده بود وجود داره.

کفش از نوع قابلمه ای؟!


شرح قبلی


آپارتمان ملکه


آثار هنرمند فرانسوی - پرتغالی در آپارتمان ملکه


دو تابلو نقاشی که از مشهورترین نقاشی های مربوط به ناپلئون هستند و توسط David نقاش مشهور دربار ناپلئون ترسیم شده اند در یکی از اتاقهای این کاخ قرار دارند. تابلوی اولبه به نام تقدیس ناپلئون که تاج گذاری ناپلئون در کلیسای نوتردام رو نشان میده و نسخه اصلی اش رو یک روز قبل در موزه لوور دیده بودیم. چون در زمان فرمانروایی ناپلئون، ایتالیا تحت سلطه وی بود او پاپ (نشسته در پشت ناپلئون) رو مجبور به حضور در این مراسم کرده. این تابلو به خاطر دستکاری هایی که به درخواست ناپلئون توسط نقاش انجام شده مشهوره. جوانتر شدن ژورفین همسر ناپلئون (در تابلو برابر ناپلئون زانو زده)، اضافه شدن مادر (مادر ناپلئون راضی به وصلت این دو نوگل نبوده! و به این مراسم نیومده اما در تابلو در ردیف دوم روبرو نشسته) و تغییر حالات چهره خواهرهای ناپلئون از این موارد هستند. پیشنهاد میکنیم به این لینک که تغییرات نقاشی رو روی تصویر کامل توضیح داده سر بزنید.

معرفی ناپلئون به عنوان امپراتور رو که سه روز پس از تاج گذاری (تابلوی اول) اتفاق افتاده در نقاشی دوم دیدیم. با اینکه در این صحنه باز ژورفین وجود داشته اما پس از جدایی از ناپلئون، به دستور وی همسرش از تابلو حذف شده!

نسخه کپی تابلوی مشهور تقدیس ناپلئون هم توسط David کار شده (اصل تابلو در لورر نگهداری میشه)


در نقاشی قبلی ژوزفین جوانتر شده بود در اینجا کلا حذف شده!!



قسمتی از کاخ پس از خروج خانواده سلطنتی به موزه هنری تبدیل شده

تالار آینه شاید مشهورترین بخش کاخ باشه که در اواخر دیدن کاخ انجا رسیدیم. راهنمای صوتی به ملاقات لوئی چهاردهم در این سالن با افراد مختلف از جمله شاه ایران (کدام شاه؟) اشاره میکنه.

نمایی از کاخ


فواره مشهور Latona وقتی از کاخ خارج شدیم چنین نمودی داشت


همان فواره رو وقتی رو به کاخ عکس گرفتیم


ساعت یک بازدید ما از کاخ اصلی تمام شد و به سمت باغ حرکت کردیم. با توجه به اینکه ورودی باغ مجزاست، در صورت کمبود وقت با خرید بلیط باغ میتونید فقط به دیدن از ان اکتفا کنید. باغی بسیار زیبا و باشکوه که با داشتن شیب خاص، احساس خیلی خوشایندی به بیننده میده. نکته جالبی که در چند روز اقامت در پاریس و بازدید از باغها و پارکهای این شهر دیدیم و در ورسای هم وجود داشت عدم استفاده از سنگفرش یا آسفالت در قسمتهایی بود که محل پیاده روی به حساب میاد. یعنی شکل واقعی باغ حفظ شده و ناچارا بعد از قدم زدن در باغ باید کفشها رو تمیز کرد. پنجاه آب نما در این باغ وجود داشت که یکی از مشهورترین آنها Latona در ابتدای باغ و تقزیبا روبروی کاخ واقع شده بود.
پوشش کف باغها در فرانسه با خیلی از کشورها متفاوت است

این فواره موزیکال بود

قایقرانی در ورسای لذتی داشت که مپرس!

یکی دیگر از آب نما های باغ ورسای

آب نماهای تصویر قبلی

ببینید چیره دستی این طراحان فضای سبز را

همان شرح قبلی
 
 
نقشه باغ و کاخ ورسای

بخش بسیار کوچکی از نقشه کاخ و باغ ورسای، محدوده فواره های موزیکال با رنگ قرمز مشخص شده

Musical Fountains Showیا فواره های موزیکال برنامه ای بود که از ساعت 11 تا 12 و 15:30 تا 17:30 اجرا می شد. چون ما زمان اجرای اول در کاخ بودیم مجبور شدیم تا ساعت 3:30 عصر منتظر باشیم. با توجه به اینکه زمان کافی برای رفتن به گوشه دیگر باغ که اقامتگاه ملکه در آنجا بود نداشتیم در این زمان انتظار ترجیح دادیم با استفاده از قایق پارویی خاطره ورسای رو جاودانه کنیم. با اینکه بدون پاسپورت کرایه قایق امکان پذیر نبود ولی با اصراری که کردیم مسئول باجه، کارت دانشجویی بین الملل رو به عنوان ودیعه قبول کرد و برای اولین بار پشت فرمان یک قایق پارویی نشستیم. در حالی که کرایه 30 دقیقه 11 یورو بود ما 15 دقیقه اول 20-10 متر هم حرکت نکردیم، تصادف با بقیه توریستهای تازه کار و هل دادن قایق آنها با دست و پارو کابوس شده بود. بالاخره فوت و فن پاروزنی رو یادگرفتیم و تا اواسط کانال بزرگ دریاچه حرکت کردیم. هر کاری کردیم نتونستیم زودتر از 45 دقیقه برگردیم و ناچارا 13 یورو پرداخت کردیم.برای کرایه قایق و دوچرخه معمولا با فرض حداقل هزینه اقدام میکنید و وقتی از مبدا دور شدید و نتونستید به موقع برگردید مجبور به پرداخت هزینه اضافی هستید.

در حالی که ساعت حدود 4 بود و تجربه جدیدی کسب کرده بودیم از قایق پیاده شدیم و به سمت محدوده موزیکال که با خط قرمز در نقشه مشخص بود حرکت کردیم. از فرط گرسنگی و خستگی ناشی از قایقرانی، نای راه رفتن نداشتیم ولی با توجه به محدویت زمانی فعالیت آب نماها ابتدا به اکثر آنها سر زدیم. در بروشور Musical Fountains Show اشاره شده بود که سی کیلومتر لوله گذاری بصورت دست نخورده از زمان لوئی هفدهم در این برنامه استفاده می شوند. موسیقی کلاسیکی که در محوطه باغ پخش می شد، در کنار طراحی زیبای این فواره ها و صدای گوشنواز ریزش آب زمان رو به سرعت سپری کرد. وارد محدوده یکی از رستورانهای داخل باغ شدیم و وقتی قیمت نسبتا منصفانه غذاها رو دیدیم پیتزا با قیمت 8 یورو سفارش دادیم و در گوشه ای از این باغ زیبا آخرین ساعات حضور در فرانسه رو سپری کردیم. قیمت خدمات اکثر رستورانها در اروپا برای سرو در داخل رستوران حدود 20% گرانتر از حالتی است که غذا رو به بیرون از رستوران میبرید و این باعث شد تا در طول سفر با ضرب کردن هر یورو در چند هزار تومان  اکثرا از Take Away استفده کنیم.

چون برنامه داشتیم تا Sacre Coeur و محله Montmartre در پاریس رو هم همون روز ببینیم حدود ساعت 5:30 عصر ورسای رو به سمت ایستگاه راه آهن ترک کردیم و با نهایت تعجب متوجه شدیم که قطار برگشت به پاریس مجانی است. این بلیط برگشتی که قبلا خریده بودیم تا آخرین ساعت حضورمون در پاریس به درد نخور باقی ماند.

پاییز هزار رنگ در ورسای شما رو جادو میکنه


نظرات 17 + ارسال نظر
محمد دوشنبه 29 دی‌ماه سال 1393 ساعت 13:59

سلام و خسته نباشید
من برای پروژه پایانی دانشگاه که در مورد کاخ ورسای بود از سفر نامه ی شما استفاده کردم فقط تنها چیزی که نمیدونسم اسم شماست که باید در قسمت منابع قید بشه
لطف میکنین اسم و فامیلتونو بهم بدین
با تشکر

سلام
لطفا به ایمیل تان رجوع کنید.

سید حافظ دوشنبه 24 آذر‌ماه سال 1393 ساعت 21:13

با تشکر فراوان. من وبلاگ وسایتی را که فرستادید دیدم. سایت مورد نظر فروش کتاب هستش و بنده نتوانستم آن کتاب را خریداری کنم .
واقعیتش بنده سوالاتی در مورد تالار آینه که همانطور هم قبلا خدمدتون عرض کردم دارم ، اگر مزاحمتی نداشته باشد.
1- تاریخ دقیق ساخت تالار آیینه و معمار آن.
2- تزئینات به کار رفته در این بنا، منظور تزئینات ساختمانی اعم از گچ کاری، آیینه کاری، و ... می باشدو هم چنین آیا تاریخ تزئینات با ساخت بنا یکی می باشد ؟

سلام
احداث تالار زمان لویی 14 و سال 1678 شروع شده.
ظاهرا معمارش Jules Hardouin Mansart بوده (مشهورترین معمار قرن 17 اروپا) و اینکه تا سال 1684 تزییناتش ادامه داشته. ضمنا صفحه ویکی پدیای تلار آینه اطلاعات نسبتا کاملی داره:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hall_of_Mirrors

سید حافظ شنبه 15 آذر‌ماه سال 1393 ساعت 20:25

با عرض سلام
با این ک از زمان سفرتون خیلی وقت هستکه می گذرد ، بنده تعدادی سوال از شما داشتم در صورت تمایل به آنها جواب بدهید.
1- شما از تالار آینه بکاخ ورسای بازدید نمودهاید؟
2- در صورت بازدید آیا از آ ن عکسی گرفته اید؟
3- و در صورت بازدید از تزئینات آن نیز عکسی گرفته لید؟
4-همچنین اطلاعاتی از این کاخ از تاریخ شرع ساخت و پایان و تاریخ دقیق ساخت کلیه تالارها و ... ؟
اگر امکانش باشد جواب را از طریق ایمیل برایم بفرستی
باتشکر

سلام
همونطور که خودتون اشاره کردید بیش از دو سال از اون موقع گذشته و جزئیات یادم نیست.
اما مثل هر توریستی تالار آینه رو بازدید کردیم. یادمه یه تعداد عکس ثبت کردیم و بروشور گرفته بودیم ولی بهتر از همه اونها سایت خود ورسای و همینطور لینکی است که براتون میگذارم:
https://www.store-chateauversailles.com/en/home/decoration/white-baroque-chandelier?isolang=en

http://en.wikipedia.org/wiki/Hall_of_Mirrors
سوال دیگه ای بود در خدمتم.
موفق باشید.

سایه چهارشنبه 28 آبان‌ماه سال 1393 ساعت 22:39

دوست عزیزم بابت عکسات واقعا ممنونم من باید یک شیت از باغ ورسای انجام میدادم...از عکسای شما که فوق العاده بودند استفاده کردم...

سلام
ممنونم
خوشحالم که کارم به درد یه هموطن خورده.
همیشه پیروز باشید.

نیر شنبه 27 اردیبهشت‌ماه سال 1393 ساعت 07:22

سلام
درخصوص کارت اعتباری دوستان دو تا شرکت به نامهای پرداخت ایران و زرین کیش پیشنهاد داده اند شما درباره این شرکت ها یا شرکت دیگری اطلاعاتی دارید
با سپاس

سلام
من قبلا از تامین کالای دانشگاه تهران گرفته بودم که دیگه ارائه نمیده.
وضع مستر کارت و ویزا کارت برای ما فعلا خوب نیست و نمیدونم به ریسکش میارزه یا نه. چون ممکنه مسدود بشه. همون اتفاق که برای ما افتاد.

نیر جمعه 26 اردیبهشت‌ماه سال 1393 ساعت 20:35

سلام
ممنون که لذت خاطرات سفرتان را با ما تقسیم می کنید.
باتوجه به انیکه من وهمسرم زبان خیلی بلد نیستیم سنمان بالا است خیلی هم زبل نیستم فکر میکنید بتوانیم به راحتی ازاین مترو وقطار ها استفاده کنیم. خیلی دوست دارم ورسای را ببینم .در آینده تزدیکی تصمیم داریم سفری بدون تور داشته باشیم امیداورم از راهنمایهای شما بتوانم استفاده نماییم
باسپاس بیکران

سلام
خوشحالم که مطالب مفید بوده.
راستش آدم وقتی توریست های مسن رو در کشورهای اروپایی میبینه به همه چیز امیدوار میشه. چه برسه به شما که قطعا با سبک نوشتاری تون جوان هسید.
نگران نباشید، من هر کمکی از دستم بیاد خواهم کرد.

علی یکشنبه 29 دی‌ماه سال 1392 ساعت 01:15

عالی بود جای ماخالی،تمام خاطرات سفرم به اروپا زنده شد

سلام
ممنونم. باز هم سر بزنید.

احمد دوشنبه 4 آذر‌ماه سال 1392 ساعت 10:07

عالی بود

سلام
ممنون

مهسا شنبه 2 شهریور‌ماه سال 1392 ساعت 20:54

سلام . برای رزرو بلیط تو پاریس بهتره کدوم فرودگاه رو انتخاب کنم ؟ به هرحال با پرواز ارزون میخوام برم

سلام دوباره.
سعی کنید فرودگاه ارلی نباشه. چون دورتره مسیرش. ولی مجبورید چونکه پروزاهای ارزان معمولا ارلی هست.

معلم تاریخ چهارشنبه 30 مرداد‌ماه سال 1392 ساعت 13:38 http://http:zariran.persianblog.ir

خیلی کامل نوشتید مخصوصا برای مایی که می خواهیم بریم ورسای

سلام و ممنون
اگه تونستید بلیط آنلاین بگیرید عالی میشه. خیلی زود هتل محل اقامت تو پاریس رو ترک کنید تا از ورسای لذت ببرید.
خوش بگذره و جای ما رو خالی کنید.

فریده پنج‌شنبه 10 مرداد‌ماه سال 1392 ساعت 02:39

سلام.توضیحاتتون خیلی خوب بود عکسها هم خیلی قشنگ بودن من که خیلی لذت بردم.ممنون.

سلام
سپاس از لطفتون
شاد باشید.

مهسا شنبه 5 مرداد‌ماه سال 1392 ساعت 13:09

lممنون
من میترسم نتونم به آسونی تغییر ایستگاه بدم

براتون مسیج فرستاده بودم . دستتون رسید ؟ نکنه به ایمیلتون رفته ؟

سلام
هم تست رسید هم اصلی! چون سوالی نبود جواب ندادم!
نه بابا،‌تغییر ایستگاه آسون ترین کار در اروپاست. فقط برخی ایستگاه ها بیش از حد تصور بزرگ هستند (بویژه در پاریس) که هم توریست رو خسته میکنه و هم زمان میگیره.
باز در خدمتم.

به ایرانی دوشنبه 7 اسفند‌ماه سال 1391 ساعت 14:57

دست شما درد نکنه سفرنامه تون خیلی مفید بود ما که توان مالی نداریم بریم جاهای قشنگ دنیا رو ببینیم با سفرنامه شما سفر کردیم .
باز هم متشکر از بابت توضیحات وعکسای زیبایتان

سلام و سپاس از اینکه از وبلاگ ما بازدید کردید.
پول غصه نداره، جایی که اراده است انسان به همه جا میرسد، فکر نکنید ما آنچنان پولداریم. باور کنید که باید خیلی چیزها را خواست تا رسید.
خوشحال شدم که مفید بوده مطالب، موفق باشید.

فرشته یکشنبه 29 بهمن‌ماه سال 1391 ساعت 19:54 http://orangebackpack.blogfa.com/

سلام خانوم گل.
بالاخره سر حوصله خوندمش.
مرسی از گزارش کامل و اطلاعات مفید...

سلام فرشته عزیز
لطف کردی با اون لقبی که دادی
امیدوارم مفید بوده باشه

rasa چهارشنبه 15 آذر‌ماه سال 1391 ساعت 17:24 http://http:/

سلام دستتون درد نکنه
گذشته از زیبایی عکسها توضیهات زیرشون هم عالی بود و به زیبایشون افزود
ای ول
دست راستتون رو سر ما

سلام رسا جون
خیلی ممنون از لطفتون. این بار نوبت شماست، مام میایم وبلاگتون رو می بینیم و لذت میبریم.

آرش نورآقایی یکشنبه 28 آبان‌ماه سال 1391 ساعت 13:56

سلام.
این ویلاگ رو لینک می کنم.
سپاس از اینکه بنده رو به خوندن مطالب دعوت کردید

سلام
شما استاد همه کسانی هستید که عاشق سفر هستند.
ممنون که لینک کردید و اجازه میدید لینک کنیم سایت شما را.

شیما و علی جمعه 26 آبان‌ماه سال 1391 ساعت 11:22 http://malish.blogfa.com

سلام و دست مریزاد!
ماشالله این بار ترکوندید ها !
احتمالا چند روز دیگه کلا وبلاگ ما رو از دور خارج می کنید و ما همین چندتا مشتری باقیمونده رو هم از دست می دیم!!!
خیلی عالی بود. لذت بردیم.

سلام
خیلی ممنون از لطفتون و اینکه به وبلاگ تازه کارها هم سر میزنید.
شما هفت شهر عشق را گشتید ما هنوز اندر خم ...
خلاصه مخلصیم همه جوره.

ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد